måndag 28 juli 2008

Varmt och skönt (?)


Nu kan väl man nästan säga att det är högsommar. Igår visade temperaturen på 30,5 grader. Det är nästan lite väl varmt tycker jag. En är ju aldrig nöjd... Nyss hemkommen från jobbet, har haft ett ganska bra pass. Tycker faktiskt att det är ganska skönt att det börjar bli vanlig vardag igen. Det är dock tur att det finns klimatanläggningar i bilarna sådana här dagar, annars hade det nog varit väldigt jobbigt.

Nu är det ledigt i två dagar så då gäller det att passa på att bada och njuta. Lillasyster med sina två barn har kommit upp på semester, dom bor nere i Nynäshamn. Dom ska vara nere i stugan några dagar så vi ska passa på att åka dit vi med. Stugan köpte min farfar och farmor för länge sen och den ligger väldigt fint till ute på en udde några mil från Strömsund.

Det blir nog inte så mycket mer skrivet idag för jag har lika stor ide´torka som det är torrt ute. Ska skynda iväg till sjön istället. Ha en jättebra dag kära besökare.Kram

söndag 20 juli 2008

Årets första jordgubbe


Ja visst! Det har kommit en liten jordgubbe hemma hos Bröderna Bus. Den var jättegod. Mums.

Tiden går fort


Nu är det söndag och sista dagen på semestern. Fyra veckor har redan gått och det har hänt en hel del. Huset har kryllat med folk, både stora och små. Sambon har snickrat och målat. Först fixades det i stugan. En av stugorna har flyttats och byggts om både ute och inne. Färgen har förbättrats så nu är det riktigt tjusigt där. Det jag är mest nöjd med är dasset. Wow. Ska lägga ut några bilder lite senare. Uthuset hemma är också målat, så nu ser det riktigt bra ut.


En av mina bästa vänner A, som bor utanför Uppsala har varit upp en sväng och det är alltid hur kul som helst att träffa henne och barnen, två små tjejer. Kram på dig när du läser detta. Du är underbar.


Så till något mer som jag tycker om. Ute i skogen och på myrarna finns det gott om hjortron. Har varit ute och smugit lite några dagar och det ser lovande ut. Jag tycker att det är väldigt rogivande att vandra runt i skogen och fundera lite på både det ena och det andra. Så nu är det "uteliv" som gäller ett tag. Det gäller att passa på. Snart är det fullt upp med jobb och studier.


Ha en bra dag och kram på er alla besökare.

tisdag 15 juli 2008

Legoland

Det blev två intensiva dagar på Legoland men jag måste säga att jag var mycket imponerad av detta ställe. Barnen hade jättekul och det hade även vi vuxna. Höjdaren var nog ändå ett vikingaskepp som man åkte runt i och sprutade vatten från kanoner på alla som stod på land och åkte i andra båtar. Gissa om barnasinnet kom tillbaka...



I stort sett allt var byggt av lego (det visste väl alla redan, fniss). När maten serverades så såg stripsen såklart också ut som legoklossar.



Jag skulle varmt rekommendera ett besök på legoland. Hade hört innan att det skulle kosta en hel del att vara på legoland men jag tycker faktiskt inte att det var så speciellt dyrt, När man hade betalat entren in så var i stort sett de flesta attraktionerna gratis. Maten var både god och hade ett överkomligt pris.



Summan av alltihopa är att det helt klart är värt ett besök.



















Krabbfiske






A och T tyckte att det var jättespännande att fiska krabbor i den fina hamnen på Resö.

torsdag 10 juli 2008

Sommar sommar


Härligt men fullt upp. Har hunnit med en semestertripp sen sist jag skrev. Vi var ner till Västkusten i några dagar. Där fiskade vi krabbor, samlade snäckor och beundrade allt vad havet har att erbjuda. Maneter och sjöstjärnor var något som var ganska roligt att titta på, det tyckte iallafall pojkarna. Något som var mindre kul var alla stora äckliga mördarsniglar som fanns ÖVERALLT. Tack och lov att jag bor i Norrland. Ska försöka att inte klaga på myggorna något mer denna sommar....

Efter några dagar styrde vi kosan mot Danmark och Legoland. Vilken enorm upplevelse för barnen och även för oss vuxna. Om ni någon gång funderar på att åka dit så gör det.

Sista dagen på resan tillbringades i Göteborg på Liseberg. Om jag skulle ge någon beröm så skulle Bröderna Bus verkligen förtjäna denna. Dom var helt enkelt sagolikt duktiga på att åka bil utan gnäll. Det blev trots allt över 300 mil och en fullspäckad vecka och därför är det skönt att komma hem och ta igen sig några dagar innan nästa äventyr.

Ska lägga in lite roligare bilder från semestern men det blir inte idag. Kramis på er alla.