lördag 28 februari 2009

Snart 5000 besökare

Det borde ju firas på nåt sätt, eller hur?
Kanske dags för ännu en utlottning.
Bilden visar priset som Marie, Tekla Maräng vann i min förra tävling. Inuti det hemliga paketet fanns ett fat i zink med ett hjärtmönster runt kanterna, ett ljus i blå nyans och en blå fin blomma. Jag vet att jag inte berättat vad priset var men jag skrev ju att det var hemligt och hemlisar talar man inte om.

Nya Bus på gång
Då var det dags igen. Den här gången behöver ni dock inte vara med i nån tävling utan det är bara att lämna en kommentar och om ni vill får ni gärna länka, det ger dubbel lott.
Sista chansen att vara med är den 6/3 kl 24.00 så passa på.

Vinsten då? Hemlig hemlig igen men, den här gången vet iallafall jag :)
och om jag är riktigt snäll så kanske jag skvallrar lite närmare dragningen.
Ha det bra och lycka till. Kram

Återigen helg.


Jag brukar aldrig kunna ge mig själv beröm, men den här gången är jag faktiskt stolt över mig själv med tanke på den vecka som gått.


Hoppas att ni alla har haft en bra vecka. Vill önska er en jättebra helg.
Kram på er allesamman.

torsdag 26 februari 2009

Jobb

Jag ska passa på att smita från mina studier för en dag.


De sista 6 månaderna har jag varit tjänstledig från mitt jobb. Jag gav upp mitt projekt att jobba halvtid, plugga heltid, åka buss fyra timmar om dan kombinera detta med att vara tvåbarnsmamma, sambo och dessutom ha ett socialt liv samt ett fungerande hem. Det höll i över två år men en dag så tog det bara stopp. Konstigt va?
Eftersom jag ibland har lite väl höga ambitioner så satsade jag till 100% på skolan och familjen istället.
Men som sagt, imorgon ska jag in och jobba och det känns riktigt skoj.
Hoppas ni alla får en bra dag. Kram

onsdag 25 februari 2009

Vill ha 28-timmars dygn.



Det är mycket nu och tiden bara springer iväg.
Önskar er iallafall en bra dag, jag tittar in till er ska ni veta fast jag kanske inte lämnar några spår. Ha det gott och kram.

måndag 23 februari 2009

Snö




Det snöar och snöar och snöar.



Kanske dags att ta bort snöfallet i bloggen för nu är jag nöjd på snömängden (lekstugan till höger är halvt som halvt översnöad).



Stannar inne idag, perfekt "läx-väder". Ha en bra dag allihopa. Kram

söndag 22 februari 2009

Utmaning


Den sjätte bilden i den sjätte mappen...känner nån igen utmaningen? Jag har fått den av Malla.
Det här kortet togs en dag i Juli i somras då min syster M var hemma med sina barn och med sig hade hon en kompis och hennes barn. Dom bodde nere i farmors stuga och vi var dit och hälsade på.
Jag känner att jag längtar till sommaren för här vräker snön ner och det tar aldrig slut.
Om det finns någon som missat den här utmaningen så får ni gärna ta den med er.
Ha det gott!

Livets teater akt 09:02:22



Sammandrabbningar är aldrig kul, speciellt inte en del.
På med masken, teatern rullar vidare.
Det är tur att jag har min lilla Bus-familj.
Kram till mina vänner.

lördag 21 februari 2009



Önskar er en bra helg. Kram

fredag 20 februari 2009

Vilka goa bloggvänner jag har

Jag har fått ännu en fin utmärkelse.


Den här kommer den från Marie eller Tekla Maräng - en livsnjutarblogg. När den ramlade in till mig kände jag att jag blev alldeles varm. Tack kära du!
Den ska på stuberten vidare till några av er och som alltid...det är jättesvårt att göra såna här val.
Men ...med motiveringen... strunt samma. Så här blev det:

Luran
Englagård
Jag blommar
Hem ljuva hem
Livscoachblogg
Solstrimmor och stjärnstrålar
Öster i Edinge såklart, annars så blir det ju tokigt.

Om jag kastar en snöboll till er så kan ni väl bygga en snölykta tillsammans?

Kul att dela ut utmärkelser, så därför tar jag en till.
Den här fina fick jag från Luran för några dagar sen. Tack för den Therese, du vet ju redan hur jätteglad jag blev över den.

Nina
Rost och rosor
Vårt liv i norr
Dröm och vision
Lottas lilla kryp in

Till er vill jag sända iväg den här fina utmärkelsen




Hoppas att ni alla får en bra dag. Kram till alla mina besökare.

torsdag 19 februari 2009

Kloka ord...


Ta vara på dagen för den här dagen kommer aldrig tillbaka.





Önskar verkligen att jag verkligen gjorde det. Idag är det kanonväder, himlen är blå och det är bara helt enkelt en underbar vinterdag. Vad tillbringar jag då den härliga dagen med att göra? Jo jag sitter inne och läser ett gäng vetenskapliga artiklar som ingår i vår c-uppsats. Att det är intressant går ju inte förneka men... Det kommer att bli helt fantastiskt skönt den dan vi lämnar in uppsatsen och man istället kan unna sig att bara vara såna här fina dagar. Det är tur att det finns persienner som man kan dra ner och låtsas som om det är snöstorm ute. Undertecknat Häxan Surtant

måndag 16 februari 2009

Glad blev jag idag


Jag har fått en jättefin utmärkelse från en jättego bloggvän. Kram på dig Therese och Luran.
Jag ska såklart skicka den vidare så småningom. Ha det gott så länge.

Dunder och brak




Hoppas att ni har haft en bra helg och att ni blev lite extra omkramad i lördags.
Idag är det måndag, ny vecka ock nya friska tag.

För några dagar sen lade jag in en bild på Dunderklumpen och kommentarerna till det inläggen var av mycket varierande karaktär.Min känsla den dagen jag skrev inlägget var att jag kände mig lika klumpig som just Dunderklumpen, och inget annat. *skratt*

En sak har jag dock förstått när jag läste alla kommentarer och det är att han är en väldigt populär person, det är många som har sett filmen.
Där vi bor kallas ibland för Dunderklumpslandet eftersom det är häromkring som filmen blev till och spelades in. Beppe bodde i en liten fin by som ligger ca 1.5 mil hemifrån oss. Det är också där han hade sitt hus som också var med i filmen. Numera finns det även ett Beppe-muaeum och ett besök dit kan jag absolut rekommendera.

Dunderklumpen

Pelle Gnilott


En dum en



På våran fina hembygdsgård står Jätten Jorm, en fin skulptur. Som barn var jag jättestolt över att det var min pappas maskintrailer som skjutsade dit den. Tänk vad lite kan göra mycket ibland.

Nu ska jag ta och packa ihop och åka till ö-sund för vi har handledning med c-uppsatsen idag.

Nostalgitripp till 70-talet

Önskar er alla en bra dag. Dunderkram.

lördag 14 februari 2009

Vinnaren är...

(Lilla röda traktorn vintertid, lite skillnad från bilden jag visade häromdagen)
Idag var då dagen då tävlingen skulle avgöras. Totalt har det kommit in över 40 olika gissningar, både via kommentarer och mail. Jag har också gissat och måste faktiskt erkänna att jag hade fel, med marginal dessutom.


Hur mycket snö finns det då mitt på gräsmattan hemma hos bröderna Bus?

Jo...måttstocken visade 79 cm (själv hade jag gissat på 97 cm vilket inte ens var i närheten).
Era gissningar varierade från 0 cm till 129 cm. Den som kom snömängden närmast var ...

Marie med den härliga bloggen Tekla Maräng, en livsnjutarblogg. Hennes svar var 83 cm och det var inte dåligt gissat. Grattis till dig. Om du mailar din adress så ska jag skicka den hemliga vinsten till dig.

Idag har vi varit ute och njutit av snön. Vi tog skotrarna och gav oss ut och grillade. Det gäller att passa på när det är så fina dagar.
Dessutom är skotern lagad så jag tänkte ta några turer innan den ska annonseras ut på blocket. Fastän den "nya" skotern är kanon så känns det allt lite sorgligt att sälja bort den "gamla". Sån är jag, nostalgisk till tusen. Kanske därför huset är fullt med saker.

Vi har en söt liten filur som gästar oss i helgen.

Teddy är hans namn och han bor på lillebror Bus dagis på veckorna men på helgerna så bor han hos någon av dagisbarnen. Den här helgen var det våran tur att få rå om honom. Oj vad ompysslad denna lilla nalle blir. Den följer lillebror vad som än händer, det blir nog tomt på måndag när det är dags att lämna honom vidare.
Det är en jättekul ide´, kanske nåt för er som jobbar med barn att ta med er.
Nallen ligger i en röd ryggsäck och där finns även en jättefin skrivbok. I den skriver man ner vad Teddy har gjort under sin helg. Alla barnen får ta med honom en gång var och det är jättespännande.
Den här helgen kommer det att berättas om lego, bolibompafest, alla hjärtan dag, lillebrors hembakade kladdkaka,skotertur, Blixten filmen och mycket, mycket mer...Gissa vad Teddy ska vara nöjd. *skratt*

Kramar om er allihopa på alla hjärtans dag.

torsdag 12 februari 2009

Fredag den trettonde


Här kommer en liten uppdatering vad gäller lördagens resultat i tävlingen om hur mycket snö vi har hemma hos Bus. Det har inte snöat på 3 dagar, en liten ledtråd för alla er som funderar. Förstår att ni är nyfikna på vad priset är, men ni får allt ge er till tåls till på lördag. Jag vet det iallafall nu, det är en sak som är säkert *ler*.
Imorgon är det fredag den 13 en dag som många i bloggvärlden är lite skeptisk till har jag förstått på kvällen rundvandring i bloggvärlden.Var rädd om er allihopa.

Själv ska jag på begravning, något som inte är så roligt, men samtidigt så har jag hopp om att det blir ett fint avsked till en människa som jag hållit av och saknar.

Det händer inte bara tråkiga saker i morgon. Nej, för uppe hos Luran blir det kalas för då blir söta lilla Luran 1 år. Grattis på dig tjejen. Hoppas att du får en bra födelsedag med många paket och massa gott fika.

Ha en bra dag alla besökare och passa på att gissa i tävlingen för det är snart lördag. Må så gott. Kram

Uppdatering. Missade att klockan var så mycket, sitter och pluggar och helt plötsligt har det blivit en ny dag. Då är det ju idag allt det där gäller eftersom klockan är över tolv. Så det kan vara...

måndag 9 februari 2009

Tävlingsdax


Tänkte att det kunde vara läge för en liten tävling.
Det enda du behöver göra är att gissa hur mycket snö vi har här hemma hos Bus på alla hjärtans dag kl 12.00. Du kan lämna svar till detta klockslag.
KL 12.00 den 14/2 tar jag med mig tumstocken och Busarna, pulsar bort till mitten av gräsmattan för att mäta det exakta snödjupet.

Tävlingsregler
- skriv i kommentarer hur många cm snö som du tror att vi har. Om du inte har någon blogg så skriv ditt namn och ev mailadress.
- om du har lust så får du gärna länka.
Enkelt va?

Vinsten är hemlig än så länge, till och med för mig *fniss*
( den här lilla söta varelsen hittades via google, hoppas Anneli inte tar illa vid sig att jag lånade den)

Lycka till, startskottet går exakt nu. Kram kram

Glad och utmanad på nytt



Jag har fått tillbaka min tenta i dag, en tenta som jag faktiskt gruvade mig en hel del inför. VTM, vetenskap teori och metod (säger ganska så mycket).
Det är den absolut sista individuella tentan i utbildningen...å vet ni ?
JAG FIXADE DEN ! Tyvärr så har jag lite höga krav när det gäller resultat och den här var inte den bästa jag gjort men om igen, den är klar. Underbart. Nu är det järnet som gäller i fem veckor till för då ska C-uppsatsan vara inne.

Jag har fått ytterligare en utmaning. Denna kommer från en underbar, kreativ blogg vid namn Jag blommar.

5 roliga/annorlunda saker om mig

- Jag är i stort sett uppvuxen i min pappas maskintrailer, jag hade en madrass och en liten vit potta med ett rött hjärta på som också fick följa med.


- en gång så vann jag på en lott, vinsten ett resepresentkort på 20 000, gissa vad? Jo jag sålde den och köpte mig en skoter. Oj, vad lycklig jag var.


- nu kom jag just på: en gång var jag faktiskt mannekäng, det trodde ni väl inte? Ha ha det var åt en skoterfirma och jag visade skoterkläder och tillbehör men dock, jag var mannekäng, så det så.


- nykär som man var för länge, länge sen. Jag å kärleken skulle på en jättemysig resturang och lyxa lite. Jag, målinriktad till max beställer en Tornado med tillbehör. Varför skrattade alla, inklusive kocken så att tårarna rann. Heter det inte Tornado, eller? Tydligen inte och kocken minns det fortfarande och det får jag minsann höra också.


- ett litet annorlunda minne som jag delar med en annan bloggerska *skratt*. Det handlar om vad duktig och snäll man ska prova vara iblamd. Vi var rätt unga, men dock världsbäst trodde vi nog på den tiden. Iallafall när det gällde sjukdomar. Vi stötte på en söt liten herre som överförfriskat sig lite i samband med en dans. Det ville sig inte bättre än att det han hällt i sig åkte upp samma väg som det kom. Han mådde inte så bra och självklart skulle vi hjälpa honom när han bad om det. Tittade till honom och konstaterade att det var lite väl mycket "blod" i snön där han hade hållit hus. Oj,oj,oj...ambulansen kom direkt och den rara lilla herren fick åka in på sjukhus. Historian kan göras lång, men det ska den inte förutom ett gott råd:


Kräks inte rödvin, för då kan det gå illa.


Dagen efter fick vi iallafall ett tack för att vi hade brytt oss om honom vilket nån annan tydligen inte hade gjort. Han berättade också om alla undersökningar han gjort och att man lugnt konstaterat att det inte fanns nåt blod i magen :) NOSTALGI TILL EDINGE
till er andra, jag hamnade inom ambulansyrket lite senare, fniss


5 roligaste/ ovanligaste jobben/praktiker som jag har haft

- Mitt nuvarande jobb(sen 15 år tillbaka hi,hi, vad kul det är va?
- Jag har satt plant åt ett skogsföretag. Inte så kul när man är 15 kanske men
skulle absolut räknas som perfekt nu.
- Jag jobbade på resturang när jag var 15-16 år och det tyckte jag var jättekul då.
- Dessutom har jag jobbat på ett städ och det är väl heller inte så tråkigt, bara
man inte städar hemma ;)
- Jag har även arbetat som vaktmästare åt både landsting och kommun och det är ett
jobb jag absolut skulle kunna tänka mig igen
Det var 5 av alla de jobbjag haft, jag har varit lite av en arbetsnarkoman förut innan jag kom på tjusningen av att bara jobba heltid

5 favoritblommor
- Tulpaner i alla dess form och färg
- Penseer på våren, det är svårt att slå dessa
- Rosa fina löjtnanshjärta, en liten fin växtlighet
- Orkideer *älskar dock ej besvarad kärlek*
- alla fina blommor som plockas av små söta händer sommartid, det brukar ju bli
några blommor när busarna är i farten.

5 senaste filmer som jag sett
Tidernas sämsta TV-tittare hittar ni här, men ok
- Beck, igår
- Beck förra söndagen
- Så som i himmelen *snyft*
- Beck nästa söndag
- Beck söndagen därpå.
Därimellam, Jakt och Fiske på tv4 plus och Antikrundan

5 önskningar som jag har/materiella ting
Kan man inte önska att man slapp 5 materiella saker istället? Har ju hela huset fullt och lite till.
- ok, en ny dator skulle jag kunna tänka mig.

Dom som antar utmaningen kan få önska sig en massa extra eftersom jag nöjer mig med en önskan idag. Okej?

Då utmanar jag följande:
Anette, Öster i Edinge, min vana trogen
Moonlovers
Strömma
Vita knutar
Linneagården

Kram på er och ha en bra dag.

lördag 7 februari 2009

Ny utmaning

Denna gång kommer den från Anette, Öster i Edinge.
Den går ut på att visa den sjätte bilden i den sjätte mappen och skriva en kommentar om bilden.

En liten röd traktor...och en fin tistel.

Den här utmaningen tror jag varenda blogg snart har fått så därför skickar jag inte den till nån speciell utan den som vill får gärna ta den med sig.

Undrar om det blir lugnt i bloggvärlden ikväll eftersom Melodifestivalen drar igång.
Kanske är jag en av dom få som inte tänker bänka mig framför TVn...
Hoppas att ni får en bra lördagskväll. Kramen till er!

Märklig

kombination det här...



Kanske kan det ha nåt samband med gårdagskvällen...

Minus 18 grader och snön vräker ner från ovan, också lite märkligt. Tror att det kan vara läge för en kojdag idag. Må så gott alla mina vänner. Kram

onsdag 4 februari 2009

Min nya kärlek


Dagarna tickar på och nu börjar snart en underbar årstid, den femte årstiden eller vårvintern.

Skotern är inte fixad...ganska så trist nu när säsongen börjar komma igång.

Storebror är fenomenal på att fixa eld när vi är ute.



En del människor tycker inte om vintern men jag gillar den nästan jämt.



Inget går upp mot maten som lagas över öppen eld, en korv är helt outstanding.


Att få tillbringa vackra vårvinterdagar ute på en sjö, det är livskvalitet för mig.

En trasig skoter är absolut en faktor som gör att livskvaliten sänks.

Men...



det är ju tur att det finns andra skotrar.






Får jag lov att presentera min nya kärlek...




Jättekul, jättespännande och ett hopp om en underbar vår. Japp, absolut!
Nu längtar mamma Bus till helgen för då blir det åka av...!
Ha en bra dag. Kram

måndag 2 februari 2009

Ofrivillig bloggpaus




har det blivit under några dagar. Det jag absolut inte ville att skulle hända nu när jag är mitt uppe i C-uppsatsen, det hände...

Datorn gick sönder. Aj, aj, aj. Som tur var så finns det ju olika sorter änglar. Jag hade turen att bli räddad av just en av dem. Tack, tack och åter tack för att du hjälpte oss att fixa datorn. Näst intill ovärderligt.


Helgen som gick (utan dator hinner man faktiskt en hel del). På lördagen var det den sista jaktdagen för i år, behöver jag skriva var sambon befann sig? Inte?!
Bröderna Bus och jag packade korv, choklad och lite annat smått och gott, begav oss sedan till en pulkabacke som ligger inne i skogen. Storebror som är en hejare på att göra eld fixade snabbt till en brasa och sedan grillade vi korv och njöt för fulla muggar. Sedan letade vi troll i skogen.Visst låter det mysigt? Det är bara en liten detalj som fattades i den här historien. Lillebror var på ett uselt humör, ville inte gå upp för den långa backen och skulle absolut åka hem eftersom det var så kallt så han frös hela tiden. Så mysigt var det...(Mamma Bus -17 grader och livet leker...)


Söndag, fortfarande kallt, ingen dator och en mycket rastlös mamma Bus. Dagen gick i städningens tecken. Om dammtussar är änglatofflor så var huset som en hel toffelfabrik. Men med en hel dags torkande, putsande och fejande så tror jag inte att det blivit sämre iallafall.


I dag har jag varit hos min studiekamrat och vi har jobbat med uppsatsen. Hon bor i en fin liten by ca 7 mil härifrån. - 27 grader stod temperaturen på när vi lämnade huset i morse. Skulle varit skönt att krypa ner i sängen och dra täcket över huvudet.






Jag har fått en ny utmaning, denna gång av Therese, Lurans blogg.
Den går ut på att svara på några frågor.

Vilken mat äter du ofta? Önskar jag hade ett bättre svar men det har varit lite dåligt med älg den här jakten så svaret blir KORV i parti och minut. Falukorvsring= livboj.

När du är på kalas, är du den personen som sitter eller hjälper du till och duka av?

Jag kan aldrig sätta mig och se på när andra springer benen av sig, jag hjälper absolut till och dessutom så ser ni mig alltid i disken (av nån underlig anledning).

Var sitter du helst när du bloggar?

Helst och helst. Eftersom jag inte har nåt mobilt bredband så är det ju där jag har min dator, i datarummet (så kallas gästrummet/rummet där tvätten bor, dammråttor kan också vara gäster).

Köper du ofta Triss?

Händer ibland. Plötsligt så händer det...känner väl alla igen?!

Vilken stad eller land har varit din bästa semester? Legoland i Danmark var absolut en höjdare men en stressig semestertripp. Sommaren innan med husvagn i Dalarna var faktiskt inte helt fel heller men, absolut bäst är när skotern lastas och vi sticker till fjällen. Snö, sol, fiske, matlagning på öppen eld i kombination med lugn och ro, det är bästa melodin.

Vilken TV-kanal tittar du mest på? Här har ni Sveriges sämsta TV tittare. Gillar mest kanal 3, 4 och 4+ (kanske)

Regler för utmaningen:Välj ut 4 stycken som du vill ska svara och utmana dom på deras bloggar. Be dom kolla in din och låt sedan personen som utmanade dig få veta när du svarat på frågorna/utmaningen!

Då skickar jag den vidare till


Öster i Edinge
Englagård
Trollmor
Moonlovers

Kram på er alla.