söndag 7 december 2008

2a adventoj oj vad tiden går fort.

I helgen har lillasyster S varit hit. Vi har som tradition att träffas en helg i advent och baka kakor. Lillasyster S är 16 år och vi har gjort det i många av de åren. Dom här systrarna är dessutom mycket effektiv när startskottet går. Igår bakade vi och bakade och vips så hade vi fått till åtta sorters kakor. Så nu kan ni passa på att komma förbi på en kopp kaffe.


Redo för julbak


Nu kan kalaset börja

Bröderna Bus har tillbringat sin helg med sina kompisar. Det har snöat mycket här så vi har gott om snö, faktiskt snart upp till staketet. Här blir det absolut en vit jul. Kallt har det blivit med, nästan 20 grader.

Julstressen har absolut gett sig tillkänna hemma hos Bus. Jag vet inte riktigt hur tiden ska räcka till i år. Varför måste det vara så mycket på skolan...? Borde absolut sänka kraven lite på mig själv. Grupparbeten, seminarier, projektskiss inför kommande C-uppsats och tenta, det är vad som ska vara klart till den 14/1 :O/

Jag tycker att advent är jättemysig, julen också på många vis...men. Jag är också en sån där som har (lite ?) julångest också. Har alltid dåligt samvete och försöker anpassa mig efter andra. Inte bra...Konstigt med julen, helt plötsligt ska alla vara så himla snälla...Vet du tomten? Jag önskar mig en bra jul...

Imorgon ska jag vara hemma och plugga. Tog mig en tjuvdag i fredags så lillebror fick vara ledig från dagis. Vi var hemma och gjorde absolut ingenting. Skönt.

Appropå dagis så kommer dagens kram att gå till all underbar personal på lillebror Bus dagis. Det är absolut världens bästa dagis. Det har kännts 100% tryggt att lämna sina barn där trots allt strul med andningsuppehåll (tack och lov inga på dagis), allergier och andra "små" incidenter i livet. Jag är överlycklig att ni fanns för A när det strulade med lillebror när han låg i magen och under tiden i Uppsala. Tusen tusen tack. Det var en tuff tid för oss men ni hjälpte till enormt.
Storebror Bus började på dagis 2000 så vi har hängt med några år. Till sommaren så slutar lillebror där...och det vill jag inte ens tänka på. Punkt och snyft.
Undrar om jag börjar att ha lite separationsångest, hi,hi. Men ni är ABSOLUT BÄST.

Till er alla på VästringenVarför dyker detta upp i min blogg nu kan man ju fråga sig. Jo, det är så att en av "fröknarna" på dagis talade om bara häromdagen att hon varit inne och hälsat på och då tänkte jag att det var lite roligt att skicka en kram via min blogg. Tiden har rullat på och jag vet inte om jag har talat om för dagispersonalen hur otroligt tacksam jag är över hur väl dom har tagit hand om mina killar, Bröderna Bus.

Idag blev det en salig blandning av saker som hänt hos Bröderna Bus. Men så kan det ju bli ibland. Må så gott alla vänner. Kram på er.

19 kommentarer:

Englagård sa...

Japp, jag kommer direkt och fikar, 30 mil är väl inget det kör man väl på en kafferast;)Kakorna ser otroligt goda ut.

Det är ovärderligt att ha ett bra dagis med bra personal.

Ha en skön vecka och stressa inte

kram Karina

karin sa...

Så fina, så många och säkert jättegoda, jag menar kakorna!
Det är grett att göra mycket när man väl är igång och har bra sällskap.
Barnaåren går sååå himla fort, det gäller att ordna vardagen så bra som möjligt för sina barn och sig själv. Trygg barnomsorg är viktigast.
Jular kommer och går och du, sakta ner, gå din väg, släpp dina krav på det som känns mindre noga.
Det blir bra ändå...

Stor kram till dej/K.

Charlotte sa...

Grattis - du vann en bok på charlotte.nu! Maila din adress till mig på charlotte.silfverberg@allas.aller.se så skickar jag vinsten med posten.

Netten sa...

Hej vännen!!!!
OH,vad jag vill vara hos dig och dricka kaffe,äta av dina underbara kakor och träffa just DIG!!!!
Förstår att du stressar inför julen,få vi känt varandra så länge så vet jag ju oxå din relation till allt detta....
Se nu till att få en bra jul med din familj och försök att få till det bra även för DIG!!!!
Saknar dig gumman,vi kanske kan ses halvvägs till våren????
Kramar i massor från mig:O)

Jennyshemochharmoni sa...

Å jösses vad ni bakat! Hur mycket som helst. Jag blir genast fikasugen :) TACK för din snälla kommentar hos mig. Jag blev oerhört glad! Stor KRAM

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Gumman ta det lugnt! Det blir jul ändå, ingen idé att vara sönderstressad till jul! Kram.
Vad skönt det är med barnomsorg som känns bra, det har jag också haft till mina frön.
Jag kommer gärna på en kopp och smakar på era goda kakor! Vilken mysig tradition att baka tillsammans och lillasyster bär det med sig i hela livet.
Massor av energistrålar till dig!
kram
nina

Englagård sa...

Den tanken var mycket bra tycker jag, men kanske framemot våren försommaren:)
Lyckseledagen blev riktigt bra med positivt besked hos doktorn och shopping.
Naturligtvis också den obligatoriska hamburgaren till lunch och gott fika innan vi åkte hem:)

Ha en skön kväll
kram Karina

Englagård sa...

Ja det är nästan läskigt hur du lyckas pricka in mig. Oaaaa..spoooky:P

kram

Nettan sa...

Tack för titten hos MIG !
Jisses vad ni bakat, vad sugen jag blev nu !

Ha det gott...
Kram Nettan

Annika sa...

God kväll Camilla, jag är nu tillbaka från min toppen helg i Sthlm... Kom hem till nästan 20 minus från ett par pluss...brr. Vilket bak du gjort (ser hel smaskigt ut), men hur har du hunnit, förstår att du får jul/prestationsångest nu när du också har så mycket att tänka på med skolan och allt...Tror nog du skall sänka tempot lite så att du verkligen får en chans till en bra Jul för det är du värd med allt som du slitit med...
Vist är det skönt att kunna lämna sina barn i en trygg famn, min första flicka gick på ett dagis som hon inte trivdes med och det blev till slut olidligt att lämna henne där. Med mina små flickor som fått gå hos dagmammma har det varit som en dröm barnen har stortrivts och inte en enda gång har det varit ledsna över att få vara där och då kan ju jag koncentrera mig på det jag skall göra om dagarna det betyder mycket....
Vill inte att du stressar ihjäl dig nu...
Kram Annika

Malmkakan sa...

Ojj, det var inte dåligt 8 sorters kakor! Smask va gott.
Hälsar på dig för första gången och ser att du är från Jämtland.
Jag har tillbringat många somrar som liten i Strömsund.
Mina morföräldar har stuga där.
Kram, Cecilia

Therese sa...

Tror jag måste titta förbi på en kopp kaffe å dopp na "krusa" :-) Så mycket ni bakade! Saknar att kunna titta in här dagligen ska du veta... Så nu bara måste jag få tillbaka datorn! Får se om det blir en tur till ström i januar, isf hojtar jag till så kan vi kanske ses?! :-) Vore kul. var förresten i hotin på Raivi eller vad det heter på julbord i helgen, å då kom jag att tänka på dig! Ha det gott kram kram.

Marie//Tekla Maräng sa...

Japp, sätter mig på tåget och kommer så fort jag bara kan!
Visst är det skönt att ungarna har ett så bra dagis. Det är verkligen guld värt.

Anonym sa...

Jag jobbar i Dorotea. Jobbar du på ambulansen i Strömsund? I så fall kommer vi säkert ses nångång, om vi inte redan gjort det, vi är rätt mycket på jämtlandssidan nu förtiden :-)

Ida sa...

Det var jag som skrev den tidigare kommentaren.

Katta sa...

Men så mycket småkrus du bakat!Önskar verkligen att jag var så duktig.Här har du en som inte har vett att känna julstress.Hoppas det går bra med ditt pluggande.Men ta det lite lugnt nu, julen kommer ju ändå.Kram Katta

Malmkakan sa...

Men hej igen! Va kul! Då har jag hittat två bloggare från mina favorit trakter i Jämtland! Om du träffar E så måste du hälsa från Cecilia i Dalarna. Har inte haft någon kontakt med henne på många år...
Finns det fler inredningsbloggare i SS?

Sanna sa...

Men vilken julbak du har gjort.. Åhh vad gott det ser ut allting..

Malin sa...

Åh, vad goda kakorna såg ut att vara =) Vet exakt hur det är när allt skolarbete ska dyka upp precis innan jul..tiden räcker inte riktigt till men det ordnar sig nog både för dig och mig =)