torsdag 11 december 2008Det händer mycket nu...(3 punkter Therese ;O))


Jag var med i en tävling hos Charlotte.nu Vet ni vad? Jag vann. Vad vann jag då kan man ju fråga sig ?
Jo jag vann en jättefin bok som handlar om Lycka och vad man själv kan göra för att bli lyckligare. Dessutom fick jag också två nummer av Allas veckotidning. Kanonglad blev jag.
I veckan har vi bakat lussebullar bröderna Bus och jag. I eftermiddag ska vi dessutom smygstarta lite på lucia. Det är luciafirande på lillebror Bus dagis. Barnen ska vara ute och lussa. Spännande. Vi har lite tur med vädret eftersom det bara är -8 grader till skillnad från gårdagens -25.Appropå många minusgrader. Igår tog jag mig i kragen och stannade kvar i stan efter skolan. En hel del av min julklappslista avklarades. Åkte hem med en senare buss och när jag kom till busstationen och skulle starta bilen så var den helt strömlös...Attans vad snopet. Där stod jag i minus 25 grader och en bil som inte ville vara överrens med sin överordnade. P fick åka in på byn och ge mig lite ström och sen var det bara att åka hem. Slutet gott...
Tänkte ge alla som har problem med allergier eller astma ( eller på annat vis har svårt för starka dofter) ett litet tips såhär i juletid. Jag tycker att det är så himla fint med hyacinter men av några anledningar så kan vi inte ha dom i vårt hus. Ett besök på Jo-jo (inredningsbutiken i byn) och vips så har jag också en i mitt hem. Det är ett jättefint ljus som ser ut som en hyacint och det blev inte heller så tokigt och den har en svag doft av sitt orginal (blomman). Dessutom räcker den nog lite längre.

Nu måste jag absolut lämna min blogg för att sätta mig och plugga ett tag. Ha det gott allihopa. Kram

15 kommentarer:

Bettan sa...

ja, de där hyacintljusen på jo-jo är häftiga. Dom luktar ju faktiskt lite hyacint, men inte så mycket när man eldar dom, vilket kan vara bra om man är känslig mot lukter :)
Ha det fin så här i luciadagarna!!!

Netten sa...

Oh,vilket fint ljus och det var ju en kanonide:O)
Mysigt ni har det med lussebak och annat och snön som skymtar i fönstret ser inte heller så tokig ut....
Hos oss så är det bara bra,vi ska till och göra julgodis i helgen,har hittat några riktiga godingar på Leilas sida,MUMS!!!!
Ha det så gott min vän/Kram Anette

Sanna sa...

Hej igen är du med i VV eller bara känner du att du vill gå ner?... Jag tycker så mycket om din bild som du har på första sidan. Man kan nästan tro att det är högakusten eller högre upp.
Kramen

Englagård sa...

Men himmel vad fint ljuset är. Jag har faktiskt inte sett nåt sånt ljus förut. Vi har ju ingen inredningsbutik här heller förstås:)

Jag hoppas du ligger och sover din skönhetssömn nu. I morgon är det tjuvstart på Lucia i skolan. Sista året grabben är med här i byn. Sen blir han tonårsmonster och ska gå i den STORA skolan, huga.

kram Karina

Katta sa...

Men vilket fint ljus, ser verkligen ut som en riktig hyacint. Nån har kommenterat hos mej om att det ska finnas doftfria hyacinter med men det kanske inte hjälper om man har svår allergi ändå. Ha en bra luciahelg, kram Katta P.s. grattis till vinsten (så det var din tur nu) d.s.

Marie//Tekla Maräng sa...

Tack för idén om hyacintljus. Sitter just nu med näsan nysande pga blommande hyacinter. Såg härligt ut med bröderna Bus bullbak.
Hoppas ni får en mysig lucia och inte så kallt. Här reeegnar det.

Englagård sa...

Hej, nu har jag varit på lussefirande i skolan. Det är alltid så stämningsfullt och fin och i år var ungarna så duktiga på att sjunga.
Lite vemodigt var det också eftersom det är sista gången jag har ett barn här i skolan.

Luciakram Karina

Sanna sa...

Hej! Ja då förstår jag. Men vilken väg du har till skolan varje dag. Så sant man sitter mycket still i skolan det brukar krypa i mig rejält. Jag brukar säja så här klara jag av att gå ner så gör nog alla det.

När jag var 17år vägde jag 116kg och gick ner 45kg ändrade mitt liv helt till att träna regelbundet. Saker ifrån min barndom gjorde att jag började att tröst äta och hamnade på den vikten.

Jag höll vikten i många år tills nu när jag blev gravid och gick upp över 35kg den vikten visade när jag vägde in mig på VV första gången. Så det var nog ännu mer efter jag fått Anthon.

Jag var beredd att ge upp ens innan jag bestämmde mig för att ta tag i det igen. För jag orkade inte kämpa en gång till. Men jag ville inte väga så mycket heller.

Då blev det så att jag började igen och kommit en bit på vägen =)
de kilona kommer du klara galant, viljan är viktig men något som jag tycker kan vara viktigare ändå är att bestämma sig för att gå ner och verkligen bestämma sig.

He en fin lucia helg och ta hand om er...
Kram

Lotta sa...

Ett jättegrattis till dig vännen och du har en liten sak inne på min blog att hämta då jag tycker att du ska bara ha det. Nu ska jag gå och titta på lucia :)
Kramar i massor
Lotta

Charlotte sa...

Kanske har du turen med dig igen...:-)
Välkommen att vara med och tävla igen hos charlotte.nu! Den här gången kan du välja mellan glittriga smycken och gyllene dryck. Trevlig lussehelg!

Grindelunda sa...

Ja lilla Ström är faktiskt riktigt fint ur vissa vinklar och med mysljus.

Jag har också spanat in hyacintljusen på Jojo. Var "tvungen" att gå in där och dricka en tomtelatte..mums. Har du provat den?

Hoppas ni får en skön helg.
Kram från gunilla

MOONLOVER´S sa...

hejsan hej
ja det är fint,lite mycke jobb på slutet men man får ju fin lön till jul istället så man får vara glad=) Ha en fin helg. kram på dig

Sanna sa...

Hej igen! läste att du läste till sjuksköterska Jag tror att jag tänker välja den utbildningen...

Men eftersom jag har dyslexi är jag rädd att jag inte kommer att klara utbildningen. Tycker du att den är svår? Jag har ju flera vänner som är sjuksköterskor, men det är så länge sedan som de läste och säger att mycket har förändras...

Tänkte att jag kan ju inte få ett bättre svar en som läser just nu...

Kram

Marie//Tekla Maräng sa...

Jag har slängt ut hyacinterna och se, då försvann snuvan.
Jaaaa hyr ett åkeri och kör ner snön vet ja. Frågan är väl bar hur länge snön ligger kvar här i regnet. Det är nog bättre om jag flyttar norr över...
Kram Marie

Vit poesi sa...

Så grattis till vinsten, va roligt att vinna en sån trevlig bok
Ha en fin tredje advent
kram Malin