fredag 26 december 2008

I juletider




Det var ett tag sen jag skrev ett riktigt inlägg. Mitt i julförberedelserna hände det tråkigheter i min omgivning. Det var en bekant som gick bort under mycket trista omständigheter. När sådant händer gungar världen till ordentligt och inget blir sig likt. Tänker verkligen på hans familj...Ont ont ont!

Livet måste dock gå vidare för alla som blir kvar och det är minsann ingen lätt uppgift...




Egentligen vet jag inte riktigt hur detta inlägg ska fortsätta men jag har bestämt mig för att göra ett tappert försök.


Roliga saker har också hänt och tur är väl det.
Jag har fått 2 stycken utmärkelser och det kan jag verkligen säga att det värmde otroligt mycket. Den ena kom från Lottas lilla krypin och den andra från Englagård. Jag är jätteglad ska ni veta. Har lovat att jag ska skicka dom vidare, ska bara ta en liten funderare först.

En annan överraskning som jag blev jätterörd över var ett grön- och vitrutigt paket som låg i postlådan en dag. Det kom från Maria och Jag blommar ..."bara för att" och hade ett jättefint innehåll som producerats av denna duktiga tusenkonstnär med just namnet Maria. Som sagt, rörd blev jag och tusen tack ännu en gång.



Sist men inte minst så har det ju trots allt dessutom varit julafton.

Julen firades hos barnens morfar och hans familj. Mina syskon och två syskonbarn var också där. Massor mad god mat, julklappar och godis. Så kan jag summera min jul.

Bröderna Bus skulle nog summera sin på liknande vis. Guitar Hero on tour blev en hit för både stora och små. Till och med mamma Bus har gett sig in i turnen ( man är inte så skicklig som det skulle önskas). Lillebror gillade även skarpt sin Darth Wader utstyrsel och storebror Bus sitt mikroskop med tillbehör. Dessutom fick dom en hel del annat smått och gott.



Idag har syster M och syskonbarnen varit hit och eftersom det har varit en underbar vinterdag så har vi passat på att vara ute mest hela dagen. Korvgrillning bakom huset och en liten skotertur var något som uppskattades. Likaså att bygga en snögubbe (eller nalle blev det ju).



En sån här dag är jag ganska glad att bo här uppe i norr där snön ligger i stora mängder. Hur jag kom att tänka på detta är att mina syskonbarn bor söderut och där har dom ingen snö...Hemska tanke...Det kan ju inte vara nån vinter utan snö, eller???
Synd bara att syster med familj bor så långt borta.




Jag älskar fart och fläkt, jag är en Busmamma...

En fortsatt bra julhelg önskar jag er alla. Kram

13 kommentarer:

strömmas sida sa...

Hej och jättetack för din titt hos mig och din hjälp. Jag har kollat hos henne och bakgrunden är jättefin.
Det jag söker är nån sida där man kan lägga in en extra sidmall..det blir då 3 kolumner i bredd på bloggen.

Jag ser att det hänt mycket runt dig.
Skönt också att det inte enbart varit hemskheter, som själva livet kommer emellan med ibland.

Får jag lägga in dig i min blogglänk?

Hälsningar
Ingrid i Östersund

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Gumman, tragiska omständigheter inträffar, det vet vi, och händer den vi minst anar när vi minst anar det. Vi har en i bekantskapskretsen som dog nyligen. Det tog 21 dagar från att komma till sjukan till att vara borta. Man fattar inte. Hur det än händer så är det trist. Man fattar inte. Men som sagt så måste livet gå vidare, fastän det inte blir som förut, kanske har man också fått en liten tankeställare.
Hur som helst har vi firat en god ju och jag önskar dig en god fortsättning, ps jag har inte testat spelet än :D
1000 julkramar till dig vännen
nina

strömmas sida sa...

Javisst är han min son. Vad kul att du kände igen honom. Världen är bra liten *ler*. Jag ser att du bor i Ufors. Brorsan är gift med en kvinna därifrån. Själv flyttade jag från Flata 85-.
Har en dotter också som har en blogg här...http://kexmo.blogspot.com

Du kan kanske känner igen hennes namn där..byt ut k till t..

Nu har jag lagt in dig i min blogglista.

Ingrid

Englagård sa...

Jadå, nacken är mycket bättre. Jag hade haft på känn att det skulle kunna bli elände med nacken så alla var förberedda att rycka in och ta över förberedelserna. Jag har ju en nackskada efter en trafikolycka och får då och då nackskott. Ungarna tycker att det låter jätteroligt;)

Skärsåret som gjordes med en supervass kniv har då inte hindrat sonen från att köra skoter i dag så oss går det ingen nöd på. Julen var ju härlig och nu ser vi fram emot nyår och mer familjesamvaro.

God fortsättning
♥kram Karina♥

Netten sa...

Hej gumman....
Vad mysigt ni har det och att du är en busmamma är ju helt rätt:O)
Ja,snön lyser verkligen med sin frånvaro i södern och det är sååååååå tråkigt,men vi får väl roa oss med annat istället.....
Ha det nu så gott och njut av snö,skoterfärder,trevligt sällskap och allt annat mysigt.
Kramelkram Anette

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Med tankeställare menar jag för min egen del att man inte ska ta allt för givet. Ta vara på de nära och kära man har här och nu, kanske ett telefonsamtal osv, du vet. Hoppas du inte misstolkade kommentaren.
Trevlig helg!
kramisar
nina

Maria sa...

Låter som om er jul blev fin och skön trots att "jorden" skakat till. Det vanliga livet fortsätter ju som vanligt ändå även om det känns som om allt borde stanna!
Datrh vader mask dtår på min killes önskelista också...

Anonym sa...

Konstigt det där...att tiden stannar och...livet runt omkring fortsätter...för de flesta som om ingenting har hänt...men ens egen värld har rämnat...märkligt att man utanpå ser ut som vanligt...
Skönt att ni kunde fira jul med nära och kära...och sedan köra skoter och njuta av snö! Bor på västkusten...nära Göteborg...och vi har haft -5C i flera dagar...men ingen snö...konstigt för regnar har det ju gjort en hel del i höst...saknar snön...konstiga familjen jublar när vi ser rimfrost i träden!
Ville bara önska GOD FORTSÄTTNING och ett GOTT NYTT ÅR!
Kram,
Bella

givetvisinte sa...

Hej

Ja när man minst anar så stöter man på "hemfolk". Jag ska hälsa henne när vi hörs av nästa gång. Nu har hon sin syster med familj hemma ifrån Tyskland.

Hoppas du haft en bra "vanlig" lördag idag.

kram
Ingrid

strömmas sida sa...

Hej å hå.

Sonen som bor i Oslo, har varit här nyss och kollat sin egen blogg. Tydligen hamnade mitt inlägg här till dig ifrån den bloggen *pekar upp till förra kommentaren*.



kram
Ingrid

Mia sa...

Vad tråkigt med bortgången mitt i allt julande men skönt att det ändå finns annat att glädjas åt.

Det röda som sagt, plockar jag bort men lämnar kvar alla ljus och stjärnor ett tag till. Det skulle bli alldeles bäcksvart här om jag plcokade dem också eftersom vi inte har någon snö. Det ser verkligen helt underbart ut med all eran snö, skicka gärna ner lite till oss också. Det skulle verkligen pigga upp!

Ha en fortsatt trevlig helg och nyår!
Många kramar Mia

Marie//Tekla Maräng sa...

Uja, världen skakas till ordentligt. Det måste få ta tid att förstå, fast ibland förstår man aldrig...

Vad skönt ni ser ut att ha det med all snö. Snälla busmamman kör skoter åt mig också, tycker så mycket om det. Jag är glad för att vi har någon minus grad så att inte hundarna druknar av vatten och smuts. Kram Marie

Anonym sa...

Hej vännen! men vad mysigt ni haft det under julen. Så kul när du tittar in och säger hej. Har knappt varit hemma och ska ju väg igen. Men efter nyår blir det full fart igen. =)
Mysigt med skotern, men ni hade snö ni med.
Sköt om dig tills vi hörs igen.
Kramar om