onsdag 26 november 2008

Hej...


Idag har jag varit hemma och pluggat.
Inte det?
Nehe men vad har jag då gjort kan man ju undra.

Börjar väl om då.
Idag skulle jag så stort vara hemma och plugga. Det har jag gjort men bara lite grann. Jag kom plötsligt på att det skulle vara roligare att städa. Så då gjorde jag det istället. Nu känns det ganska skönt faktiskt att veta att städningen som jag tänkte mig på fredag faktiskt är avverkad. Då kan jag ju ägna den dagen till att fixa inför advent.

Men...jag har ju också en hel del skolarbete som också ska göras. Ibland skulle jag faktiskt önska att jag inte hade så höga krav på mig själv när det gäller skolan. Fast och andra sidan så är det skönt att ge gärnet så det inte blir en massa omtentor.

Idag har jag också varit på utvecklingssamtal på lillebror Bus dagis. Allt verkar vara jättebra och det värmer en mammas hjärta när man får höra att ens barn är en jättebra kompis. Vill bara säga att det är världens bästa dagis.

Ikväll ska vi på Folkets hus på Popsnöret, en musiktillställning som storebror Bus och några klasskompisar ska delta i. Spännande.

Till er som vann priserna vill jag meddela att dom är postade och på G hem till er.
Må så gott allesamman. Kram

16 kommentarer:

Therese sa...

Tycker du har rätt inställning, bättre att ha höga mål och sikta på undvika omtentor :-) När jag undervisade på universitetet så såg jag vissa som satte i system att alltid ta omtenta, jag fattar inte detta, personligen skulle jag bli jätte stressad av detta. Blir du färdig sjuksköterska till våren? Är du uska nu? Och jobbat inom ambulansen, wow! Pluggar du heltid, eller jobbar du med? Oj, nu blev det mycket frågor, du får ursäkta, men jag blev så nyfiken! Kram kra

Katta sa...

Visst är det lätt hänt att man börjar göra sånt som att städa i stället för det man borde göra. Klart man ska sikta högt och ställa lite krav på sig för att få bästa resultat när man pluggar eller gör nåt annat , bara det inte blir till nåt dåligt för att man är för hård mot sig själv. Visst blir man glad när man får höra att ens barn är bra kompisar det känns så viktigt.Hoppas ni haft en trevlig kväll på folkets hus. Kram Katta

Netten sa...

Hej gumman!!!
Va skönt att ändå vara av med städningen och man ska ju passa på då man ÄR sugen att städa,för det är man ju inte jämnt!!!!
Vill bara säga att jag tycker du är jättedujtig som har klarat av skolan,jobbet(jobbar inte nu då),familjen.Skönt att du nu kan se slutet på skoltiden och då är det dags att fylla på DIG,för du är den som fått stå undan lite under den här tiden,eller hur???
Uppsala och jag väntar på dig,jag lovar att det kommer att bli påfyllning i massor:o)
Kramelkram till min underbara vän....

Therese sa...

Ser att vi är rätt lika när det gäller studie prestationer, jag var lika dan när jag pluggade... Men samtidigt älskade jag det så mycket att jag även gick forskarutbildningen, jag disputerade i fjol. På ett sätt är det skönt att lämna den världen, men ibland saknar jag den enormt - funderar att läsa någon distanskurs vad det lider bara för att...

Jo, efter ett rejält slappt leverne och graviditeten var jag tvungen att ta tag i min vikt. Tidigare har jag prövat viktväktarna, cambridge och diverse andra kurer - alltid med gott resultat för jag är målmedveten som bara den när jag sätter den sidan till, men så fort de varit över har jag ju halkat tillbaka till gammla vanor... Så nu gjorde jag en livsstilsändring snarare än bantning. det har gått rätt sakta men säkert nedåt. Från början uteslöt jag all godis, dricka, kakor, snacks o liknande + allt vitt/mjukt bröd. Jag höll mig enbart till frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och en frukt på kvällen. Däremellan åt jag absolut INGET. Jag vägde även maten, för jag insåg att jag åt större potioner än mannen... När dessa vanor satt sig och man började se resultat på vågen så har jag tillåtit mig att njuta på lördagen/helgen, fast i måttliga mängder. Min devis är att alla kan äta allt, frågan är bara hur ofta och hur mycket... Detta är en livsstil som jag tror mig lätt kunna leva med då jag inte på något sätt plågar mig :-) Dessutom är jag rätt lat, så nästa steg i min livsstils förändring blir väl att röra på sig lite mer. Så bara man är medveten och får motivationen så går det galant, och du med din högpresterande peronlighetstyp skulle ju fixa detta lätt som en plätt ;-P Det otroliga är att jag som var starkt sockerberoende, åt godis nästan varje dag och led i en början, numera inte ens är särskilt sugen på godis, möjligtvis en bit choklad. På helgen så tar jag hellre ett glas rött till maten än sitter och äter godis framför TV:n. De kalorierna känns liksom mer välinvesterade. Oj, detta vart långt, det var inte meningen.. Men det jag ville säga är att bara man har motivation och tid att prioritera sig själv så är detta en investering som jag ser det för att mannen ska få en lite gladare och energiskare fru och svea en mamma som orkar leka :-)

Men jag ropar inte hej än, får se om jag hamnar i gammla vanor under julen, det är lätt hänt att det slinker ner alldeles för mycket då - för mat/fika är ju en väldigt social grej!

Hoppas du å bröderna bus får en bra dag!

Kramar i massor

Maria sa...

Hej!
Skönt att gå på lust och ta chansen att städa när lusten finns. Och härligt att ha rent innan man tar fram allt pynt.
Idag kom mina saker med posten, tack-jättefint! Tror att broderiet ska bli en adventspresent till min äldsta tjej, så jag visar inte det på bloggen...hon brukar läsa...

Annika sa...

Hej Camilla.
Tusen tack för din utmärkelse till mig. Den värmer gott, speciellt idag då jag behöver den som bäst.Har legat hemma med feber och illamående, på jobbet har vi vinterkräksjuka så jag tror det var någon variant av den... Känner mig något piggare nu men är inte helt okey...Kommer att länka och fixa med utmärkelsen morgon...Hoppas ni har det bra.... och roligt när det fungerar för ens barn, det gör en mamma stol..:)
Många kramar till dig...Annika

Katta sa...

Hallå där! Blev så glad idag när paketet kom från dej. Skylten är ju jättefin! Mina barn tyckte det var såå häftigt att den kom från Jojo med, vi brukar ju vara dit.Tusen tack snälla du, stor kram från Katta

Lallis - liv och leverne sa...

Jaaa, det är ju så himla lätt att se andra saker som ska göras liksom. Men skönt med nystädat å andra sidan;)
Kram Lallis

Netten sa...

Du har blivit utmanad,kolla in min blogg:o)
Kram

Trollmor sa...

Tack för awarden! Den värmde mitt hjärta!

Anonym sa...

Håller med dej med det där dagen börjar med plugg men sen vart det en massa annat! Men huvudsaken man får allt gjort tills det ska vara gjort inget vill man ju ha släpande!! SÅ SKÖNT att få allt färdigt ju! Det är den bästa (eller en av de bästa) känslan som finns! :-)

Anonym sa...

en sak till, det är själv klart jobbigt när man sätter höga mål på sig själv, (jag är oxå sån). ibland kanske man pressar sig själv lite väl mycket, men det får man lära sig att känna efter innan det tar helt stopp :-) Så ibland får man ta en break!

MOONLOVER´S sa...

Hej
är inne en snabbis och önskar er en trevlig helg. kram på dig

Therese sa...

Så glad jag blev över mailet! :-) Allt du skrev stämde hi, hi. Och käsnlan är ömsesidig - knepigt att man kan fastna så för vissa personer genom en blogg. Det hade jag aldrig trott för ett par månader sedan... Tyvärr så kan jag itne få iväg mail för tillfället, men det kommer vad det lider :-) Och jisse amalia så kul det skulle vara å surr över en macka live när jag är i ström någon gång - måste vi definitivt boka! Ha en riktigt skön och mysig adventshelg! Många kramar Therese

Marie//Tekla Maräng sa...

Vilken härlig blogg jag hittade till.Det är nog bättre att ha höga mål och försöka att undvika omtentor.
Ha en härlig helg.

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Det är så det kan bli, svårt när det drar åt olika håll men visst är det skönt att få undan städningen, då blir man ju lite lugnare.
Önskar dig en skön 1:a advent!
kram
nina