lördag 1 november 2008

Spöken lite här och där


Minus 14 grader kallt på morgonen, snön ligger fortfarande kvar, himmelen är klarblå, solen lyser och nu har vintern nog börjat. Tempen har stigit lite och P sitter ute i skogen med hopp om att få se en älg. Lillebror målar och storebror är med en kompis. Jag skulle egentligen skriva på min uppsats men men...

Som jag skrev tidigare så var det spökjakt och vi var dit och smög runt samhället i hopp om att finna alla spöken som gömt sig i butikerna. Vi missade faktiskt ett så storebror Bus fick inte vara med i dragningen..Däremot så blev det godisregn och det stod två glada människor uppe på taket och kastade stenhårda kolor ut över barnaskaran och alla deras föräldrar. Pappa P i familjen fick en kola i huvudet och det resulterade till en stor ond bula i pannan. Stackars dom små barnen säger jag bara som så förväntansfulla stod där i hopp om att få fånga en liten godisbit. Det var inte bara en av dom som slutade sin kväll gråtande och ledsen över av att ha fått en, just det STENHÅRD kola i skallen. Ett fint fyrverkeri avslutade spökkvällen och sedan var det bara att gå hem och stupa i säng. Spännande..

I går kväll skulle Bröderna Bus klä ut sig i läskiga kläder och gå ut och spöka lite. Sagt och gjort. Lite bus blev det, men undra vem som egentligen var mest rädd.

Min kväll slutade med ett besök på kyrkogården för att tända några ljus hos några personer som jag tycker "fattas mig". Det var mörkt men fridfullt med alla ljus som brann överallt.

Nu på morgonen fick jag ett telefonsamtal från min underbara vän A. När du läser detta så vill jag bara säga att jag är väldigt glad att ha en vän som du och trots att vi sällan tar oss tid att ringa så vet vi ju iallafall var vi finns. Kram på dig.

Dessutom kram till er andra som skickat lite av er energi, om ni bara vet hur mycket det var värt. En fridfull Allhelgonahelg önskar jag er.

8 kommentarer:

Anette sa...

Vet du va,vännen???
Jag ger dig hela famnen full med energi idag och kom ihåg att DU är min bästa vän och jag är rädd om dig.
Tack för att du tände ett ljus för mamma igår på Frösön,du är en ängel!!!!
Kram Anette

Gårdsromantik sa...

Så spännande dag med mycket spökerier!

Ja hur tänkte de när de bombarderade små barn med hårda kolor?

Jag tjatar på lykthusföretaget mest hela tiden så nu törs jag inte irritera dem mer...dom har ju lovat sista november så jag hoppas ditt ensliga hus får lite grannar då.

Kram Maud

Trollmor sa...

Aj, aj... det låter mer som en hagelskur än ett godisregn, men spökjakt låter spännande!
Jag tar mig gärna an din utmaning, ska bara fundera litegranna först :-)
Ha en fin helg!
Energikramar från Trollmor

Lallis - liv och leverne sa...

Vad kul att du hittade in till mig:)
Och nu hamnade jag hos dig.
En riktigt mysig blogg har du och jag kommer gärna tillbaka flera gånger.
*Kram Lallis

Maria sa...

Tack för ditt besök inne hos mig,tack för fina ord!

Verkar som du och dina små buspojkar haft en trevlig spökafton..men aj,aj för kolorna som var så hårda ju..stackars barn.

Trevlig blogg du har,så söt lilla spöket Laban är!Önskar dig och din familj en fortsatt fin helg!

Kram Maria

Grindelunda sa...

Hoppas Du haft en skön helg. Ljusträdet jag har på mitt inlägg finns på Vårsta, och jag tyckte det passade bra att lägga in den bilden nu i helgen.
Vi var på Månfaldsfestivalen hela dagen igår. Mycket trevligt med gott fika och bra musik.

Må så gott önskar gunilla med en kram.

Christina sa...

Tack för att du besökte min blogg.
Ha det gott....

Annika sa...

Hej ! Camilla och tack för ditt stöd, jag har fått tillbaks min energi kanske inte helt men jag är på god väg:) Du har gjort mig glad med dina små kommentarer hos mig och jag hoppas nu att kunna få dela med mig till dig av min nyvunna energi. Ser att ni haft en underbar helg med både eftertanke och fest...Själva har vi firat en liten stolt 7:åring och varit på middag hos vänner och så har jag och tjejerna pysslat en del.
Ha en bra vecka och många kramar till dig .
Annika