fredag 7 november 2008

Nostalgi

Fredag igen, och var tar då dagarna vägen egentligen.? Det undrade även lillebror Bus häromdagen. Var tar dagen vägen när den är slut? Hm, vad svarar man på det?

Nu har jag gjort färdigt praktiken för den här gången och kan konstatera att jag fått lite mer kött på benen. Det har varit väldigt intressant men dock känns det ganska så skönt att komma tillbaka till skolan igen. För varje dag jag är där betyder ju faktiskt en dag närmare slutet.

Nostalgi ska vara dagens ledord. För ett par år sen, eller........oj vad tiden gick fort. Börjar om. Jag minns för ca 30 år sedan hur roligt jag tyckte att det var när Linus på linjen visades på tv. Jag var ungefär lika gammal som lillebror Bus och det bästa jag visste var när lillasyster gått och lagt sig och jag fick sitta uppe en liten stund till och titta på tv. Det var ju som ni kanske minns (ni som var född då hi,hi) inte så mycket barnprogram då så det kändes ju alltid lite extra när det var.
Tänkte visa en liten filmsnutt på ett av mina favoritprogram.

Jag kan också tänka tillbaka till den ålder som storebror Bus är i, 9 år.
Det var ju då man kom på det där med att man kunde bli kär i nån annan än mamma och pappa. Man befann sig nånstans mellan att vara liten eller stor. Det var en ganska jobbig tid i livet om jag inte minns fel. Dessutom skildes mina föräldrar i den vevan och den sagan har inte varit så lycklig.

Ja är det inte sant att tiden går väldans fort? Jag tror att det är hög tid att tänka om lite och ta vara på den istället för att bara låta den fly iväg.

Dagens kloka ord: Fyll inte livet med dagar utan fyll dagarna med liv. Kram på er alla.

6 kommentarer:

Alviken sa...

Ååå! Linus på linjen, det var inte igår!! Det var ju en riktig höjdpunkt när man var liten...
Ja, vart tar dagarna vägen, det får vi nog aldrig riktigt veta men jag antar att det är det som kallas livet!
Ha en riktigt skön helg och tack för titten hos mig!
Kram Maria

Maria sa...

Javisst minns jag Linus på linjen...men jag tyckte nog att han lät lite illa...
Pratade faktiskt om det häromdagen med mina barn, hur lite barnprogram det var när jag var barn. Bara två kanaler och så "barnprogram på TV2" i max en halvtimma. På helgen var det ju bara Godmorgon Sverige som hade en kort barnstund i programmet. Nu kan mina ungar ligga och dega framför TV:n halva förmiddagen på helgen om man inte kommer ihåg att sätta stopp. Får lite dåligt samvete över det; att TV:n ju är lite som en barnvakt ibland, som gör att man vet var man har dem om man behöver dona på med annat...hoppas att de inte tar skada.

Helena - nyckeln till mitt hjärta sa...

Åhh Linus på Linjen! Vad roligt. Jag minns också de där stunderna när de visade något extra för barn, det var så kul.
Ha en riktigt trevlig helg, Kram Helena

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Åh, vad underbart! Nu har jag och min yngsta dotter suttit och tittat på flera avsnitt!! Jättekul!
Önskar dig en skön helg!
kram
nina

Gårdsromantik sa...

Jag fullkomligt älskat Linus. Såg att det kommit en risig kopia.

Just nu rasar dagarna förbi...
Nåja då blir det ju jul lov snart!!!

Kram Maud

Susanne sa...

Härligt att se Linus på Linjen igen. Brukar sitta inne på Youbube och leta efter gamla barnprogramsklipp. Och så rasar nostalgin över en!!
Nu ska jag in och Youtub'a lite och leta lite fler klipp...

Hittade hit från Nettans blogg - vi var jobbarkompisar för 100 år sen. På säljartiden :-)