tisdag 11 november 2008

Vänner


Jag blev lite inspirerad av en annan blogg. Inlägget handlade om vänner och att man skulle ta och fundera lite kring ordet vän. Vad är det för dig?

Ja enkelt kan tänkas men när man verkligen dyker på djupet så kanske inte svaret är så lätt.

"En vän är en person som vet allt om en men ändå håller av en"... ett gammalt ordspråk som stämmer väldigt bra.

"Om du har en vän så släpp henne fri, om hon då inte kommer tillbaka så var hon aldrig någon riktig vän"... den kan jag nog också konstatera att den kan stämma väldigt bra.

"Vänskap är att ge och ta"....kanske en tankeställare

"Äkta vänskap växer inte på träd"...så sant så sant.

"En vän kan också vara en riktig energitjuv"...mindre bra kanske


Genom åren har många bekantskaper skapats. Vissa av dessa har förblivit riktiga vänner medan många försvunnit samma väg som dom kom. Så är livet och så ska det förstås vara. Det som är lite mindre roligt är när man märker att de man alltid trott varit sina vänner faktiskt inte visar sig vara det. Så kan det också vara i livet. Erfarenheter som förvisso kan ge en annan synvinkel på vad och vilka som blir viktiga.

Jag är dock berikad med en och annan vän och er vill jag dock ge en kram. Tack för all uppmuntran när det varit lite tufft. Dessutom till alla nyvunna bloggvänner vill jag också ge en kram. Ta gärna med er funderingen vidare.

7 kommentarer:

Helena - nyckeln till mitt hjärta sa...

Kloka ord. Det där har jag funderat kring mycket på sistone. Vänskap. Så värdefullt det är att ha vänner. Och så svårt det kan vara ibland när man har vissa förväntningar som inte uppfylls. När ska man kämpa för en vänskap och när ska man släppa och gå vidare?
Ja, det kan bli djuplodande ibland! Men den största gåvan är ju ändå att ha någon att skratta riktigt gott tillsammans med, gärna ofta och länge :)
Kram Helena

Annika sa...

Vänskap är viktigt, berikande, roligt, något självvalt, något man måste vårda och ömma för. men det kan också vara tufft, ledsamt och urvattnande.
Du har i alla fall blivit en fin vän här i blogglandet...:)

Du har något att hämta hos mig om du vill.
Många kramar Annika

LillaFlisan sa...

Undertart inlägg!!

Kram

Flisan

LillaFlisan sa...

Hihihhi, UNDERBART ska det förstås vara!
Jag var lite för snabb på tangenterna!

Flisan

Ullet sa...

Jag ska ta upp vänskap på min blogg i morgon, det lovar jag! Tack för dina ord i min blogg, dom värmde. *ler* Allt gott!

Anette sa...

Din vänskap är bland det finaste jag har och jag är glad att DU är min vän!!!!
Kommer att finnas kvar i ur och skur för jag vet ju att DU finns för mig,det är det som är vänskap,systra mi!!!

Therese sa...

Vilka kloka ord, just vänner som är energitjuvar har jag tyvärr råkat ut för - och därför var jag så brutal att jag "städade" min kalender/adressbok och telefonen på kontaktuppgifter till dessa och "gjorde slut". Det var det bästa jag gjort, då fick jag ju så mycket mer tid för verkliga genuina och underbara vänner :-)

Förresten, bilden på din header är makalöst vacker!