fredag 2 januari 2009

En av årets första dagar



Tänk vad mycket vi faktiskt inte vet om det förflutna. Några få minuters promenad och vi är nere på Ströms vattudal. En underbar vinterdag. Har sett den många gånger förr, har också tagit mig tid att fundrat på hur det en gång sett ut där. Nu är det inte mycket kvar av den gamla stora bryggan som använts till både det ena och det andra...Men det är en härlig bild tycker iallafall jag.



Dagarna bara rinner iväg som vattnet i en porlande bäck. Det är inte ljust så många timmar per dag men vi går definitivt mot ljusare tider.



Himlen bjuder oss på en färgsprakande föreställning.

Bröderna Bus har varit ledig hela jullovet och det har varit jättemysigt. För första gången så har även jag varit helledig i jul och det var en ny upplevelse.
Vintervädret har varit kanon så vi kan absolut inte klaga. Det är underbart ute.
Nu kom jag just på att jag visst ska klaga. Riktigt mycket dessutom...Skotern har skurit och jag är jättedepp.



Storebror Bus mumsar korv



och lillebror Bus spelar bandy.


Så till pricken över i...P kom hem med efter en lyckad dag i skogen. En fin tjädertupp blev resultatet. Dessutom ligger lotten att laga till den på honom. Måste faktiskt skryta upp honom lite för han är riktigt duktig på att fixa fågelmiddag.



Nu börjar jag faktiskt få riktig tentaångest. Har slappat lite med pluggandet i julhelgen och det får jag absolut äta upp nu. Har snart en tenta som jag gruvat mig för riktigt mycket. Hoppas hoppas...å andra sidan, det har ju gått bra hittills.



Man får bara en resa genom livet,
så glöm inte att stanna upp och lukta på blommorna

- OKÄND -

15 kommentarer:

Netten sa...

Vill börja med att säga att jag kommer att hålla tummen för dig på tentan,men du kommer att klara det!!!!
GRATTIS till Peter,vilken fågel,han kan ju hojta vilken dag den tillreds så kommer vi:O)
Tråkigt med skotern,men ni får väl ta en uppfriskande promenad istället,FNISS!!!!
Jag skulle oxå vara lei....
Kramelkram

Anonym sa...

Min äldste son var precis nere hos mig i köket och sa att han hade ångest inför en mattetenta...tror dessa sista dagar på lovet är sådana där dagar när vardagslivet liksom hinner ifatt en...det låter trots allt som du njutit av jul och nyår tillsammans med familjen...själv har jag bestämt mig för att njuta av ledigheten tills den 7 januari...skall fylla år imorgon och sedan fira bröllopsdag dagen efter det...sedan skall jag låta ångesten komma...över det som jag borde ha gjort men inte hunnit med...
Hoppas det inte kostar skjortan att laga skotern...och jag är verkligen avundsjuk på all snö som finns på bilderna...har inte upplevt snö på över ett år...
Önskar dig en härlig helg!
Kram,
Bella

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

God fortsättning!
Oj, oj vilken fågel, inte illa! Det har jag faktiskt aldrig smakat, inte åkt scooter heller för den delen. Trist med den.
Usch ja tentaångest är inget vidare, men jag håller alla tummarna för dej och vet att det går bra!
Trevlig helg!
kram vännen!
nina

Katta sa...

Ja du den där vattudalen har nog sett mycket den med tänk vad länge den haft folk omkring sig. Finns ju hällmålningar där i dina trakter med.När jag växte upp gick det en isväg längs vattudalen så man kunde köra bil till byarna längst efter. Vilken man du har som jagar fågel, min han jagar lax på Prisextra han ;) Ha en bra helg, kram Katta

Englagård sa...

Tack för dom vackra orden, det värmde ska du veta. Du ligger högt upp på min lista också. Det är din blogg och 2 st till som jag håller koll på även dom dagar jag inte mår så bra.

Så till nyårslöftet, tror du mitt har hållit längre, nääädå;) Vi är nog ganska lika på det sättet du och jag men i år ska jag ha överseende med mig själv och se det hela som ett tillfälligt snedsprång och så håller jag bättre koll sedan. Jag tror att om man håller en lägre profil och inte är så hård mot sig själv så går det bättre i längden. Ett och annat snedsprång måste vi ju få göra, eller hur.
Du och jag är ju är ju i alla fall genomtrevliga och lagom snälla kvinnor i våra bästa år:D

♥kram Karina♥

Maria sa...

Jag har också en jägare hemma, men vi har ingen hund så han kommer oftast hem fågellös tycker jag...men vi har i frysen så det räcker efter hans fjällturer. Han får dessutom laga till dem själv, jag fixar allt finlir runtomkring...
Gott nytt 2009 om jag inte sagt det redan!

Annie - Annalunda sa...

Underbara bilder! Ett fortsatt gott nytt och härligt år önskar jag dig!

Kram Annie

Linneagården sa...

Härliga bilder. Jag har alltid haft någon "dragning" till det som hände förr. Vare sig det är möbler eller naturen. Spännande.
Haha... jösses vad din karl såg stolt ut -Jaktlycka, grattulerar.

God fortsättning på nya året. Många kramar från mig /madelene

Mjuka sa...

Mysiga vinterbilder du visar!! Ser så jättehärligt ut!
Ha en fin söndag
kram Malin

Annika sa...

Hejsan vännen
Din tenta kommer att gå alla tiders, du är så duktig.... Minns det som igår, ångesten över att man tog några dagar ledigt över jul... Kan säga att det gick bra ändå och jag är inte precis någon stjärna...Så till dig vill jag bara säga lycka till, det kommer att gå bra.
Vilken fågel di man kom hem med hoppas den smakade mums....:) Idag är min sista lediga dag och maken är på jobbet så nu försöker jag fixa lite här hemma så det blir lite ordning inför veckan. Kramar till dig ...
Annika

Elisabeth sa...

Önskar dig lycka till med tentan, den kommer nog att gå bra =)
En ny blogg hos mig dyker upp med nytt utseende i framtiden :)

RANA sa...

Inser att du bor mååååånga mil norr om mig. Snö och mörker och skoter och ORRE-skjutning (!!!). Det låter så romantiskt, men jag inser att det inte känns så, när den näst sistnämnda pajar.

Blev middagen god? Jag är mycket imponerad över jägarens bedrifter.

Tentan kommer såklart gå jättebra!!

Och så har du nåt att hämta hos mig.

Kramar, Rana

Elisabeth sa...

Framtiden blev redan idag.
Härligt att kunna säga framtiden, för det kan ju betyda när som helst! /Elisabeth.

MOONLOVER´S sa...

go kväll i kylan
u-fors e väl oxå ett kallhål som lövet va? i morse hade vi 32minus,den kylan kan jag hoppa över men annars gillar jag vintern=) fina bilder du visa och hoppas tentan går fint. kram

Therese sa...

Vilka underbara bilder du tar, vissa skulle man vilja ha som canvastryck och byta efter årstid... Gör ont att höra att ni mist någon kär, även här har vi haft det tragiskt i helgerna då en kär vän till svärfar hastigt rycktes bort i en otäck olycka. Tankarna går till familj, nära och kära - samtidigt som man åter igen påminns om att vara lycklig över det man har...