måndag 2 februari 2009

Ofrivillig bloggpaus
har det blivit under några dagar. Det jag absolut inte ville att skulle hända nu när jag är mitt uppe i C-uppsatsen, det hände...

Datorn gick sönder. Aj, aj, aj. Som tur var så finns det ju olika sorter änglar. Jag hade turen att bli räddad av just en av dem. Tack, tack och åter tack för att du hjälpte oss att fixa datorn. Näst intill ovärderligt.


Helgen som gick (utan dator hinner man faktiskt en hel del). På lördagen var det den sista jaktdagen för i år, behöver jag skriva var sambon befann sig? Inte?!
Bröderna Bus och jag packade korv, choklad och lite annat smått och gott, begav oss sedan till en pulkabacke som ligger inne i skogen. Storebror som är en hejare på att göra eld fixade snabbt till en brasa och sedan grillade vi korv och njöt för fulla muggar. Sedan letade vi troll i skogen.Visst låter det mysigt? Det är bara en liten detalj som fattades i den här historien. Lillebror var på ett uselt humör, ville inte gå upp för den långa backen och skulle absolut åka hem eftersom det var så kallt så han frös hela tiden. Så mysigt var det...(Mamma Bus -17 grader och livet leker...)


Söndag, fortfarande kallt, ingen dator och en mycket rastlös mamma Bus. Dagen gick i städningens tecken. Om dammtussar är änglatofflor så var huset som en hel toffelfabrik. Men med en hel dags torkande, putsande och fejande så tror jag inte att det blivit sämre iallafall.


I dag har jag varit hos min studiekamrat och vi har jobbat med uppsatsen. Hon bor i en fin liten by ca 7 mil härifrån. - 27 grader stod temperaturen på när vi lämnade huset i morse. Skulle varit skönt att krypa ner i sängen och dra täcket över huvudet.


Jag har fått en ny utmaning, denna gång av Therese, Lurans blogg.
Den går ut på att svara på några frågor.

Vilken mat äter du ofta? Önskar jag hade ett bättre svar men det har varit lite dåligt med älg den här jakten så svaret blir KORV i parti och minut. Falukorvsring= livboj.

När du är på kalas, är du den personen som sitter eller hjälper du till och duka av?

Jag kan aldrig sätta mig och se på när andra springer benen av sig, jag hjälper absolut till och dessutom så ser ni mig alltid i disken (av nån underlig anledning).

Var sitter du helst när du bloggar?

Helst och helst. Eftersom jag inte har nåt mobilt bredband så är det ju där jag har min dator, i datarummet (så kallas gästrummet/rummet där tvätten bor, dammråttor kan också vara gäster).

Köper du ofta Triss?

Händer ibland. Plötsligt så händer det...känner väl alla igen?!

Vilken stad eller land har varit din bästa semester? Legoland i Danmark var absolut en höjdare men en stressig semestertripp. Sommaren innan med husvagn i Dalarna var faktiskt inte helt fel heller men, absolut bäst är när skotern lastas och vi sticker till fjällen. Snö, sol, fiske, matlagning på öppen eld i kombination med lugn och ro, det är bästa melodin.

Vilken TV-kanal tittar du mest på? Här har ni Sveriges sämsta TV tittare. Gillar mest kanal 3, 4 och 4+ (kanske)

Regler för utmaningen:Välj ut 4 stycken som du vill ska svara och utmana dom på deras bloggar. Be dom kolla in din och låt sedan personen som utmanade dig få veta när du svarat på frågorna/utmaningen!

Då skickar jag den vidare till


Öster i Edinge
Englagård
Trollmor
Moonlovers

Kram på er alla.

12 kommentarer:

MOONLOVER´S sa...

jag ha gjort den för typ ett bra tag sedan men jag antar den nu på subben ändå. kram

strömmas sida sa...

Sicken tuffing du är som är ute och grillar i denna kyla.

Ja, man är mer beroende än man tror att datorn. Tur du har fått igång den igen.

Kram och lycka till med allt skoljobb

Ingrid

Therese sa...

Så typiskt, det slåraldrig fel. Jag hade också haveri när jag gjorde mitt examensarbete... Datorer är en existensform som man inte förstår sig på. Punkt. Så ni har varit uti i helgen, lite för tidigt för mig än, jag vill att solen ska värma :-)

Stor kram

Englagård sa...

Hej fru Bus, jag ser att du har utmanat så jag antar den direkt:)

Ska genast gå "hem till mig" och svara på frågorna.

kram Karina

Englagård sa...

Nu har jag svarat:)

kram igen

Elisabeth sa...

Du inspirerar mig!!! =)
Jag har ingen dator nu, har inte haft på tre veckor...
Ha en härlig dag!.

Nina sa...

Tack så mycket =) Ja jag ska anta utmaningen bara jag landat lite! Är bara ute å yrar lite emellanåt på nätet nu! Kan som inte slita mig från min lilla kille =) Kram

Annika sa...

Hej Vännen!
Det var länge sedan jag var inne hos dig... Det har varit två intensiva veckor med mycket att göra både privat och på jobbet, men nu äntligen har jag fått ett par minuter för mig själv... Ser att du fått en del utmaningar vad roligt att få lära känna dig lite mer och så kul att få se ett ansikte på dig:) Otur du haft med datorn och i mina ögon också med temeraturen...brr jag avskyr kyla. Vad har dyu valt för ämne till uppsatsen? är så nyfiken... Hoppas det går bra med att hitta material.
Ha en bra kväll
Kram Annika

Bella sa...

Usch...datakrångel...då blir man stående...tänk...inte för så många år sen var dator något man inte ens trodde på...ch nu är man mer än beroende! Galet!
Jag tyckte dina dataalternativ lät underbara...korvgrillning...snö...bara det är ju exotiskt i dessa dagar!
Ha en fortsatt härlig vecka!
Kramar,
Bella

Netten sa...

Hej gumman!!!
Vad mysigt det lät med pulkåkning och trolletning,sedan så styr man ju tyvärr inte över sina barns humör:O)
Jag ska fixa din utmaning,men inte i kväll för nu så sak jag på date me John Blund...
Stora kramen till dig min underbara vän....
MISS YOU!!!!

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Datastrul är inget vidare. Då märker man verkligen att man saknar den. Men bra att man kan paketera tofflor från fabriken då :D
Huga vad kallt ni har!
Ha det gott!
kram vännen!
nina

Therese sa...

På den punkter är vi lika, jag har rensat rejält de senaste åren för att må bra... Nu har jag bara en handfull riktiga vänner kvar, borta är de som sprider skit som dyngspridare, de som är skadeglada och missunsamma, liksom bara tar och tar utan att ge tillbaka - sk energitjuvar. Och jisses så bra jag mår! :-) Tänker på dig bakom persiennerna... Själv ska jag strax hoppa i bilen och brumma till mamma och pappa i svanabyn för att avnjuta en middag där. Så härligt bortskämd man är! Stor kram