lördag 14 februari 2009

Vinnaren är...

(Lilla röda traktorn vintertid, lite skillnad från bilden jag visade häromdagen)
Idag var då dagen då tävlingen skulle avgöras. Totalt har det kommit in över 40 olika gissningar, både via kommentarer och mail. Jag har också gissat och måste faktiskt erkänna att jag hade fel, med marginal dessutom.


Hur mycket snö finns det då mitt på gräsmattan hemma hos bröderna Bus?

Jo...måttstocken visade 79 cm (själv hade jag gissat på 97 cm vilket inte ens var i närheten).
Era gissningar varierade från 0 cm till 129 cm. Den som kom snömängden närmast var ...

Marie med den härliga bloggen Tekla Maräng, en livsnjutarblogg. Hennes svar var 83 cm och det var inte dåligt gissat. Grattis till dig. Om du mailar din adress så ska jag skicka den hemliga vinsten till dig.

Idag har vi varit ute och njutit av snön. Vi tog skotrarna och gav oss ut och grillade. Det gäller att passa på när det är så fina dagar.
Dessutom är skotern lagad så jag tänkte ta några turer innan den ska annonseras ut på blocket. Fastän den "nya" skotern är kanon så känns det allt lite sorgligt att sälja bort den "gamla". Sån är jag, nostalgisk till tusen. Kanske därför huset är fullt med saker.

Vi har en söt liten filur som gästar oss i helgen.

Teddy är hans namn och han bor på lillebror Bus dagis på veckorna men på helgerna så bor han hos någon av dagisbarnen. Den här helgen var det våran tur att få rå om honom. Oj vad ompysslad denna lilla nalle blir. Den följer lillebror vad som än händer, det blir nog tomt på måndag när det är dags att lämna honom vidare.
Det är en jättekul ide´, kanske nåt för er som jobbar med barn att ta med er.
Nallen ligger i en röd ryggsäck och där finns även en jättefin skrivbok. I den skriver man ner vad Teddy har gjort under sin helg. Alla barnen får ta med honom en gång var och det är jättespännande.
Den här helgen kommer det att berättas om lego, bolibompafest, alla hjärtan dag, lillebrors hembakade kladdkaka,skotertur, Blixten filmen och mycket, mycket mer...Gissa vad Teddy ska vara nöjd. *skratt*

Kramar om er allihopa på alla hjärtans dag.

12 kommentarer:

Marie//Tekla Maräng sa...

Tjoho det är INTE möjligt, JAG närmast tidilipom!!!
Skickar genast iväg ett mail.
Låter som Teddy och hela eran familj har haft en härlig Alla Hjärtans Dag. Precis så den ska firas tycker jag.
Kram Marie

Mia sa...

Heej! Hoppas ni haft en riktigt mysig alla hjärtans dag.

Klart att det inte är någon hemlis hur jag fick fram hjärtfallet i min blogg. Kika in här så hittar du massor med skoj: http://www.allblogtools.com/

Kram Mia

Englagård sa...

Det verkar ha varit en fin dag trots all snö;) Vi firade med familjemiddag hos farmor och lördagsmys i soffan. Ja, Adam firade med att vara ute med nyskotern hela dagen nu när han äntligen är frisk.

Jag önskar dig en lika fin söndag
kram Karina

Netten sa...

Oh vad pedagogiskt och bra,tänk vad mkt dom har att prata om på Måndagsmorgonen när dom ses:O)
Hoppas att kladdkakan var god,det var den säkert.....
Kramelkram från en trött Anette

hem ljuva hem- helena sa...

Vilken trevlig helg ni verkar ha haft!
Ja, om det blir husförsäljning för oss nu är du förstås välkommen att bjuda på det!! Ha, ha. Kanske lite för långt borta upp i norr bara. Men snälla håll tummarna för att det blir vi som får köpa det där intressanta huset! KRAM!

Therese sa...

Nämen dra på trissor, jag gissade ju helt uppåt väggarna galet... Mannen skulle ha haft häng pung, då kanske jag kommit närmre ;-) Hi, hi.

Och vilken mysig idé att barnen får låna hem teddy över helgen och föra dagbok över vad han får vara med om, det är en idé som jag ska tipsa min mor om (jobbar på dagis här i dorotea) Kanske något att ta efter...

Hoppas att er helg varit kärleksfull och mysig, det har vår varit.

STOR varm kram till er!

Anonym sa...

Jösses sååå mycket snö....vet du vi har en sak till gemensamt...jag har också ett stort hus som är fyllt till bredden. Vill inte slänga bort saker....inte en chans att vi får in ens en bil i garaget.... familjen är ibland lite trötta på mig och knorrar om, samlamani, ekorre etc..... Ha en skön söndag vännen !!//Kram

Anonym sa...

Va gulligt att dom har en teddy björn på hans dagis. Håller med Therese, det där borde dom anamma här i dorotea oxå =) Va roligt att du tycker han är söt vår lilla Sam! Men Mikael envisas fortfarande med att säga harry, men jag vet att jag kommer gå segrande ur striden. Haha!! Kram

segsliten sa...

Vilken häftig traktorbild! Ser urfin ut med all sin snö. 79 cm, det var inte illa! Här verkar det som om våren försöker komma fram..solen lyser, fåglarna kvittrar och inte en snöflinga så långt ögat kan nå.
Kram ☺

Marie//Tekla Maräng sa...

Kan du läsa min tankar..?
Har faktiskt tänkt att ha vitsippor i headern med tiden.
Visst får du låna *min* snöbild, jag blir bara glad att du vill ha den:)
Ser att du också har frågat Mia om dom fallande hjärtana. Jag är bara för trög för att förstå hur jag ska fåt dom att falla på min sida, men nu har jag ju ett år på mig till nästa gång.
Såg att dom hade mcyket roligt på den sidan.
Oj vad jag svamlar Kram Marie

Therese sa...

Jasså de finns även på Dollars, det var rätt länge sedan jag var där så jag måste nog åka dit snart på en "bunkra-och-hamstra-allt-vad-du-kan-resa" :-)

Hoppas ni får en fin vecka!

Kramar i massor till er!

Anonym sa...

Hej! Det är jätte mysigt med sånt. Anthon har fått med sig en sådan hem också, fast han ville inte lämna tillbak den. =)

Fats jag tror att de är en bra träning för barna, att få låna något och att man ska vra rädd om den saken då..

Kramen