tisdag 24 november 2009

Uppmaning

Vi bor en bit utanför samhället och vägen hem är en ganska så trafikerad 70-väg. På denna väg vistas många både med bil och till fots. En del har tom dubbla par fötter. Sträckan är en populär motionsrunda och det bor många duktiga motionärer runtomkring. Heja heja på er!

Men...
till det tråkiga. Det är många som inte använder reflex när de vistas ute i mörkret och som bilist är det inte alltid så lätt att se dessa hurtiga människor. Vägen saknar gatbelysning vilket är väldans synd. Så är läget, det är bara att göra det bästa av situationen. Peppar peppar så har det gått bra hittills.




Men för guds skull alla härliga (och mindre härliga) människor. En vädjan: sätt på er reflexer så att ingen stackare ska bli skyldiga till att ni inte kommer hem nåt mer. Snälla, snälla snälla som sången lyder.

Uppmaning till alla mina bloggvänner, önska er en reflexväst i julklapp, skratt



Är du fyrbent?

Hundar vill ju också synas :P

Må så gott och var rädd om er i mörkret.Kram

4 kommentarer:

Mia sa...

Vi bor i ett fd sommarstugeområde så här finns inte heller gatubelysning. Visserligen inte 70 på vägarna här heller men ändå. Här är jag lika förvånad varje dag för folk är ute och går med pannlampa och massor med reflexer. Pannlampa saknar jag men reflexvästar har vi gott om. :)

Hoppas folk lär sig även hos dig så ni slipper tråkigheter...

Kram kram

Therese sa...

BRA inlägg, för finns det enklare och billigare livförsäkring?! Här är det sjukstuga idag, så jag tittar nog in mer... Kram!

Nina sa...

Men vilken bra uppmaning!
Här är vi duktiga på att använda reflexer. På kvällen får Melvin inte gå ut utan sin reflexvästen. Och Sam har 3 reflexer på vagnen och mamma bär oftast två stycken oxå =)
Ja nu ska man göra jul i resten av lägenheten. Men det blir oerhört avskalat iår. Mycket pga klåfingriga Sam ;-)
Men lite tomtar och annat julfint kommer det bli!
Hoppas allt är bra med dig och bröderna Bus!
Och jag hoppas vi ses snart!
kramar

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Bra uppmaning! Fler behöver bära reflexer! Fattar inte folk hur dåligt de syns, speciellt om det är mörkt och regnigt!
Hoppas du får en strålande advent!
kram
nina