torsdag 28 januari 2010

Utmaning...


Jag har fått en utmaning av Strömma. Det är en Citatstafett-Ordspråksstafett.
Utmaningen startade hos Petunia om jag förstått rätt.

Petunia skriver: Reglene er som følger: Jeg sender stafettpinnen videre til noen blogger som jeg oppfordrer til å lage et lite innlegg med et sitat eller ordtak og med et bilde som illustrerer dette ordtaket/sitatet. De som får stafettpinnen og tar oppfordringen, gir stafettpinnen videre til to nye personer. Alle som er med linker tilbake til dette innlegget her hvor jeg lager en oversikt over alle bidragene! Husk å gi meg beskjed når dere har postet et sitat-innlegg!

Det ordspråk/citat jag har valt är följande:

Sörj ej det du saknar utan glädjs åt det du har

Motiveringen till att jag valde just det är att jag absolut behöver tänka på innebörden av detta lite mer. Jag tror bestämt att jag har blivit hedersmedlem i missnöjeskompaniet. Någon som känner igen sig?!Om man verkligen öppnar ögonen och ser på det man faktiskt har så måste man nog komma fram till att man ändå är ganska så rik.

Mina tre hjärtan, en symbol som jag vårdar ömt inom mig. Först var det ett, sen två och nu är det ju tre.


Jag har lyckan att få vara mamma till mina två busar och sambo till min bättre hälft. Mitt i allt vardagstjat och gnat så glömmer man ofta bort att man har denna rikedom.
Liten Bus och mamma tjusas. Lycka!
Två snyggingar som spanar efter fiskar. Lycka!Förutom triss i grabbar så har jag ett fast jobb, en skapligt bra utbildning, ett hus, min övriga familj, ett antal goa vänner både irl och bloggisar och en himlans massa andra saker som absolut ska bidra till man ska känna sig nöjd och lycklig...Ändå klagar jag ofta, både på det ena och det andra. Hur svårt kan det vara egentligen? Dags att vara lite mera nöjd kanske?


Kanske också dags att komma till ett erkännande att jag inte kan förändra världen, andra människors agerande och allt det tråkiga som sker omkring en ibland. Som sagt...hur svårt kan det vara? Ganska så svårt skulle jag tro men det borde ju iaf vara värt några försök.

Jag tänker fuska lite med utmaningen och lägga ut ett till citat. Det hör liksom ihop om att vara på jakt efter något...

Ja visst är det väl så?!


Utmaningen vill jag skicka vidare. Den går till Luran (du har säkert lite tid, eller?!) och Anette (i Edinge). Dessutom så skickas den även till Tekla Maräng. Jag ser med spänning fram mot vad ni hittar på.

Kram till er alla.

16 kommentarer:

Therese sa...

Självklart antar jag utmaningen, men måste klura lite - tid har jag ju gott om nu... eller?! Idag har det varit fullspäckat med trevlig date, shopping och nu hämta luran sedan hem å fixa tacos... det rullar på. Tittar in senare för Luran måste ju även få chansen att vara med i din tävling, för här byts det i sängen liiiite för ofta för att sängkläderna ska räcka till. När luran är nöjd med "gacka" välling så matar hon nämligen pippi och pingu = att allt hamnar i sängen. Den ungen är verkligen RAR ;-p KRAM!

Nina sa...

Vilket fint inlägg du gjort. Kanon fint kort på er! Roligt att du är med på en bild. :) Har haft en mycket trevlig dag med goa T och M. Å lite shopping blev det oxå! Faktiskt så är planen att jag och mamma ska till ström på tisdag. Om vädret tillåter det vill säga. Men du jobbar kanske då? Kramiz

Nina sa...

Men va perfekt. Lunch date på Simons kanske? Mamma slutar kl 11 så vi far efter det. Vore ju jätte roligt att ses :) Kram

Therese sa...

Mycket rörande inlägg. Så tänkvärt!
Och fina bilder.
Kramar

Therese sa...

Hihi, törs knappt berätta det men den fixade han gratis :)
Kram

Petunia sa...

Dette var noen velvalgte ord som man burde tenke på hver dag!
Takk for ditt flotte valg av ordtak!

Therese sa...

Tjingeling igen, nu har jagslagit ihjäl någon timme med kaffe och surr hos en bekant, liiite drygt att gå hemma nu måste jag erkänna, borde nog ta mig för något ;-P Kram kram vännen!

Therese sa...

Som sagt när hellst du har en lucka så är kaffepannan på :-) Men känn ingen press, som du jobbar ska du prioritera tid med dina busar!!! Här inväntar vi magnus, tror det får bli pizza eller någon annan hämtmat idag, mamman i huset känner sig lat ;-) Kram

strömmas sida sa...

Vilken bra tolkning av dig. Vi behöver nog alla, lite till mans, stanna upp och tänka till om hur bra man har det. Det är så lätt att glömma det ibland mitt i allt det vardagliga.

Önskar dig en fin helg

strömma

Maria sa...

Hej!
Efter att jag förlorat min stora syster så har jag blivit bättre på att glädjas över allt jag har. och över små saker. Jag har tänkt mycket på det på sistone, så jag måste nog skriva ett inlägg om tankarna snart. Det är hemskt men sant att min systers död var en väckarklocka för mig. Jag väljer glädje ännu oftare nu

Lotta sa...

Jag säger bara TACK VÄNNEN

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Mycket kloka och tänkvärda ord! Underbart!
Jättefina bilder också!
Ha det gott!
kram
nina

Therese sa...

Åhhh så spännande!!! Du får visa skönheten sedan så jag kan visa vår Bus *ler* Jobba lungt och så får vi iaf höras per tele om inte annat framöver, för nu har jag allt lite mamma bus abstinens ;-9 KRAM

Vendela sa...

Hej min vän :-) Tänkte jag bara skulle titta in och säga att jag lever hi hi

Har bara inte haft någon lust att blogga på ett tag, kanske bränt ut mig på det här rensprojektet? ha ha

Jag får ta något mindre projekt kommande vecka. Går det bra för dig?

Kram kram

Marie//Tekla Maräng sa...

Men vilket fint inlägg du har gjort. En helt underbar bild på dig och lill bus. Härligt med snygga killar som spannar in fiskar.
Självklart antar jag utmanningen.
Kramar Marie:)

Himmla synd att våra köksbord står lite långt ifrån varandras.
Gillar att fika...

Ingela la la sa...

Vilken bra utmaning.
Visst behöver man tänka på allt bra man faktiskt har ibland.

Fina bilder!

Kram