fredag 12 juni 2009

Skolavslutning

Idag har det varit skolavslutning. Först tågande alla skolbarn från sin skola till kyrkan.Det är en högtidlig tradition som hållit i sig sedan länge. I kyrkan sjöngs det en massa härliga sånger. Dessutom har vi en superhärlig tjej i vår församling som bjöd på en överraskning som heter duga. Från hög höjd i kyrkan kom hon nerfirandes för att sedan gå på skattjakt i kyrkan. Hon fann sin skatt, en ryggsäck som innehöll sådana skatter som är viktiga här i livet. Ni får gissa vad det kan vara. Tack snälla Grindelunda för att du gav alla oss besökare ett härligt minne av skolavslutningen 2009. Efter kyrkan så samlades alla nere på hembygdsgården för att lyssna på rektorn som höll ett kort tal, äta glass samt att önska varandra en trevlig sommar.

Trumslagarna som går i täten.

Lillebror är såklart också på skolavslutning, nästa år börjar allvaret för honom.

Storebror har nu fått sitt sommarlov.


Dessutom så fick han den här rosa glittriga rosen. Vacker va?


Skolavslutningen firades även med en hallontårta.

Dessutom blev det också lite muffins. Dom här är ägg- och mjölkfria. En del tycker att det är tråkigt när man inte kan använda dessa produkter men med lite fantasi kan man ju göra det lite festligt ändå. Just den här gången blev det sockerkakssmet, jordgubbar, hallon, chokladkräm på kakao och lite olika strössel. Gott och uppskattat.


Hoppas att ni alla får en bra fredagskväll. Jag ska hitta på nåt skoj med byns stora och små barn/ungdomar. Sedan jag och en till startade upp ungdomsgården i december så kan jag lova att man har fullt upp alla onsdagar och fredagar, men det uppskattas så då är det ju lite kul.

Må så gott allihopa. Kram till er.

3 kommentarer:

MOONLOVER´S sa...

go kväll
Å så jag blev "slisk" sugen, tror jag måste göra mig en söt äppelpaj eller något=) Hoppas ni haft en fin avslutning. Ha en fin helg. kram

Therese sa...

Så fina dina killar är! Och trots det trista vädret verkar avslutningen varit både spektakulär och minnesvärd :-) Hoppas ni får en trevlig kväll - stora som små! KRAMAR!

Mamma Melissa -ung änglamamma och gravid sa...

Åh, vilka fina bilder!:.)) Och vilka läckerheter... mums mums!:.))